Menu

о нама

"ПОКРЕТ ЗА ОКРЕТ" је основан 01.02.2002. год. након дугогодишњег усавршавања и едукације кроз научни приступ у области правилног телесног развоја деце кроз спорт. Са циљем да деци омогући правилан телесни развој, свестран приступ и унапређење способности нарочито моторичких, као и стицање спортске образованости, развоју многих вештина, а од стране селектованог високо-образованог кадра, уз коришћење најсавременије опреме и технологије.

PzoLogo H21 plavi"ПОКРЕТ ЗА ОКРЕТ" је јединствена групација спортских организација и правних лица које пружају услуге у области спорта са циљем правилног телесног развоја, унапређења моторичког развоја, стицања спортске образованости деце узраста од 3 до 12 година на територији Србије. Чине га:

1.Центар за Спортско Усмеравање са најсавременијом спортском лабараторијом вођен од стране експерата;

У свом саставу "ПОКРЕТ ЗА ОКРЕТ" има сертификовану лабораторију за спортска мерења.

Поседујемо опрему за 2Д и 3Д Постуралне анализе, Видео анализу хода, анализу спортских техника, анализа телесног састава, кардио - стрес индекс, метаболички профил, тестирања моторичких перформанси, програм исхране и активности, анализа статуса кичменог стуба, Динамичка и статичка анализа стопала, дистрибуција оптерећења на табанима током стајања и хода, Термографија стопала, подоскоп.

2.ШКОЛИЦА СПОРТА Спортско-педагошки рад са децом са редовним и периодичним програмом који скупа обухватају готово све спортове, а кога спроводи високо-образован искусан кадар кроз програме :

 • за узраст од 3 до 4 године : Спортић

   

 • за узраст од 4 до 6 година : Школица Спорта

   

 • за узраст од 6 до 8 година : Спорт Селект
 •  
 • за узраст од 8 до 12 година : Школе спортова
 • (КОШАРКА, ОДБОЈКА, РУКОМЕТ, АТЛЕТИКА, ГИМНАСТИКА, ПЛИВАЊЕ, МОДЕРАН И КЛАСИЧАН ПЛЕС)

   

 • Сарадња и рад са интернационалним основним школама у вођењу ван наставних спортских активности током боравка у школи

   

Тренинзи се обављају у најбољим великим спортким салама школа у Београду. Димензије спортских сала су од величине кошаркашког до величине рукометног терена.

Спотска мерења су обавезна за све полазнике школице спорта како би се на основу резултата утврдили индивидуални програми вежбања и пружио високо квалитетан и ефикасан рад.

Време трајања часа основног програма је 60 минута за децу од 4 и више година, а 40 минута за децу до 4 године, часови усмерене спортске активности гимнастике и спортских игара са лоптом понекад могу трајати и до 90 минута.

Часови спорта се врше по унапређеном и осавремењеном програмом и методи проф.др Густав Бале.

3.Спортски Кампови и боравак у природи:

 

 • Зимски - скијашки кампови и кампови са играма и активностима на снегу,
 • Летњи спортски кампови са бројним спортско-забавним програмима и активностима,
 • Природњачке експедиције – боравак у природи, планинарења, пешачења, упознавање са биљним и животињским светом.

4.Израда сензо-моторичких уложака корективних, спортских и уложака за обућу за свакодневну употребу за све узрасте уз партнерство и лиценцу светски признатог бренда FOOTPOWER.

"ПОКРЕТ ЗА ОКРЕТ" израђује улошке за обућу за децу и одрасле, корективне и спортске, за свакодневно ношење, а који коригују специфичне деформитете стопала и побољшавају статичке и динамичке функције стопала.

5.Корективни рад са децом нарушеног постуралног статуса (лошег држања тела са мишићним слабостима и децом са деформитетима мањег степена) и гојазном децом.

6.Пројектовање и опремање спортских лабараторија.

Бавимо се пројектовањем и опремањем спортских лабараторија.

Вршимо обуку и едукацију на системима TEMPLO и CARDIOSCAN немачке производње.

"ПОКРЕТ ЗА ОКРЕТ" се труди да програме спроводи по најбољим ценама у складу са високим стандардима квалитета рада које пружа, због чега смо афирмисани као школа са најбољим односом квалитет-цена у корист својих чланова.

"ПОКРЕТ ЗА ОКРЕТ" запошљава и ангажује два магистра спорта (оба пред завршетком докторских студија),12 професоре спорта високе стручне спреме (240 ЕСПБ и више), најмање једног психолога и друге сараднике педагошког рада.

Годишње одржимо преко 1800 часова, на 6 локација са затвореним спортским објектима, и на више локација на отвореном, за ученике школице и другу децу која постану наши чланови организујемо десетак дечијих спорски кампова и излета на теритирији Србије и у иностранству, а кроз школицу је до сада прошло преко 6000 хиљада ученика. Неки од њих су постали перспективни спортисти, али примарни циљ школице спорта је да одрастају здраво и заволе спорт.

На сваком часу је ангажовано од 4 до 6 спортских педагога чији рад прати психолог или координатор програма.

Сва опрема у спортској лабораторији ПОКРЕТ ЗА ОКРЕТ је нова, просечне старости две до три године, произведена од стране реномираних светских произвођача, поседује ЦЕ сертификате највиших ЕУ стандарда.