Menu

Школa Спортова за децу од 8 до 12 година

kosarka

ДВА ЧАСА НЕДЕЉНО У ТРАЈАЊУ ОД ПО 60 мин. цена =4,500 дин / месечно

Термини

 1. час  2. час
ОШ "Лаза Костић"  Понедељак 18ч – 19ч  Četvrtak 18ч – 19ч 
ОШ "Свети Сава" Уторак 18:45ч – 19:45ч Петак 18:45ч – 19:45ч
Намењена је другарима млађег школског узраста од 8 до 12 година, а подељена у две узрасне категорије од 8 до 10 и од 10 до 12 година, а онда и у категорије по знању и вештинама.

Системски изграђен педагошки приступ, јединствана методика обуке спортских техника, правилан телесни и развој моторичких способности је рад који ће ваше дете у будућности издвајати од остале деце...

ШКОЛА СПОРТОВА

У закону О Спорту јасно је назначено да са децом до 10 год. могу да раде искључиво високо-образовани професори спорта и физичког васпитања. Да ли ви као родитељ поштујете овај закон? Да ли знате која је стручност и компетентност оних који се баве вашом децом? У спортским клубовима ретко кад ће те наићи на високо-образован тренерски кадар, оних који су у директном раду са децом.

Да ли сте ви као родитељи свесни чињенице да се у спортским клубовима баве производњом спортског резултата? Нико се ту не бави правилним телесним растом и развојем нити је школован нити зна како би то радили. Суштинско питање би сада било, а који је разлог што ваше дете похађа спорт. Све оно што родитељи наводе као разлог, нажалост није случај, они су у великој заблуди. Тој великој заблуди нажалост доприносе, лекари, ортопеди, физијатри!!! Само њима познатом методологијом саветују родитеље и децу којим ће се спортом бавити.

  • gal1
  • gal2
  • gal3

Да ли они за такве савете користе неке тестове, мерења на основу којих ће доносити закључке. НЕ!!!

  • Да ли су савети утемељени на можда неком другом научном приступу. НЕ!!!
  • Да ли су они током школовања, образовани и компетентни за то питање?
  • Да ли је то њихов задатак и улога да саветују родитеље који спорт.
  • НЕ!!! То родитељи од њих очекују али они то НЕ знају!!!

Ми се често у својо пракси сусрећемо са следећим ситуацијама:Саветује се пливање да би се кориговало лоше држање тела, кривљење кичме, равни табани, а девојчицама и ритмичка гимнастика, балет, плес, фолклор.

Свакодневна наша пракса и рад са децом у свим спортовима уз тестирања моторичких способности и мерење у Центру за Спортско Усмеравање нам свакодневно говоре да је то велика заблуда.

Спорт сам по себи никад неће решити те проблеме! Њима је потребно да се посвети специфичним вежбама, покретима и кретним активностима уз стручан надзор кинезитерапеута.

Јако је битно да се одабере спорт који ће позитивно утицати на правилан телесни раст и развој вашег детета или барем онај који неће негативно утицати на њихов развој. Сваки спорт има своје позитивне и негативне факторе у телесном расту и развоју, а од телесних карактеристика вашег детета зависи да ли ће и какве утицаје конкретан спорт имати на раст и развој вашег детета.

НАПОМЕНА:

Током једног школског циклуса другари могу похађати максимално два програма, а промену учинити на крају зимског односно летњег дела.

Идеално је уколико су полазници претходно барем једну годину похађали програм школице спорта.

За вас смо припремили следеће програме:

СПОРТОВИ ПРОГРАМА ШКОЛЕ СПОРТОВА: