Menu

“СПОРТ СЕЛЕКТ” – ПРОГРАМ ЗА УЗРАСТ ОД 6 ДО 8 ГОДИНА

lopte

Школица спорта Покрет За Окрет у свом систему реализује већи број програма за све дечије узрасте. Са посебном пажњом смо приступили припреми програма за узраст од 6 до 8 година. Сматрамо да у овом периоду сва деца треба да буду упозната са већином спортова како би били у прилици да на прави начин донесу одлуку који спорт је за њих најбољи.

“СПОРТ СЕЛЕКТ “је програм који је намењен свој деци узраста 6 до 8 година. Уколико се Ваше дете налази у овој узрасној категорији, биће у прилици да упозна велики број спортова. Предвиђено је да се кроз “Спорт селект” реализује минимум 8 спортова у сали, као и неколико спортова који се спроводе у природи.

  • gal21
  • gal23
  • gal22

Сваки спорт ће се реализовати кроз 8 часова, кроз 3 циклуса током школске године. За сваки спорт ће се спроводити специфични тестови на основу којих ће се указивати колико је дете стекло вештина и колико дара поседује за тај спорт.

Тестирања основних моторичких способности и мерења телесног развоја, која чине саставни део свих наших програма, уз специфичне тестове и повећан фонд часова одређеног спорта представљају “Спорт селект” као једини програм у којем је могуће вршити селекцију младих спортиста у конкретне спортове. Зато је изузетно важно да свако дете до осме године буде део овог програма.

Спорт селект захтева и посебне услове реализације у складу са спортом који се обрађује, тако да се посебна пажња посвећује припреми простора и амбијента у којем ће се часови овог програма реализовати.

Прва два спорта која ће се реализовати кроз овај програм су Борења у ОШ Свети Сава, и Атлетика у ОШ Лаза Костић.

  • galb2
  • galb3
  • galb1

Школица спорта Покрет За Окрет је кроз дугогодишњи рад утицала да се правилно развије и одрасте велики број деце. Многи од њих су се одлично снашли у бројним спортовима у којима постижу резултате на највишим нивоима. Током реализације сваког спорта “Спорт селект” програма, ми ћемо на одређеним часовима доводити неког нашег бившег члана који је успешан у том спорту, како би са нама вежбао и приказао вештине које је стекао даљим бављењем тог спорта.

Тим школице спорта Покрет За Окрет