Menu

Кошарка

Кошарка је једна од најпопуларнијих и најатрактивнијих тимских спортова данашњице.

Само уколико се час спроводи исправним вежбама и средствима у складу са узрасним карактеристикама и потребама детета може имати позитиван утицај на правилан телесни и развој моторичких способности детета. А уколико програм спроводе педагози спорта и физичког васпитања има изузетан допринос и у васпитавању, социјализацији и психичкој стабилност код деце.

Програм “Свемирска кошарка” има за циљ да пружи прилику сваком детету да на едукативан и забаван начин ужива у царству најлепршавије спортске игре на свету, и да кроз најразноврсније облике кретања и покрета, са и без лопте, развије своје моторичке способности и научи основне кошаркашке вештине. Овај програм је у складу са њиховим могућностима, потребама и способностима, а под тим подразумевамо да су кошеви, величине лопти и правила прилагођена телесним димензијама и њиховој зрелости, могућностима и спремности.

Игра под обручима омогућава деци да индивидуалне квалитете подреде тиму, да осете и доживе припадност групи, стекну самопоуздање и бољу комуникацију, науче фер плеју и поштовању правила, које ће са терена пренети и на свакодневне животне ситуације.