Menu

Анализа кретања

У центру за спортско усмеравање могуће је вршити анализу ктерања, спортске технике, готово свих спортова..

analiza-kretanja-homeУз помоћ нашег мобилног система стижемо право до вас, вашег спортског терена и вршимо потребна снимања и анализе вашег спортског ТИМ-а или појединачног спортисту коме је потребно унапредити технику.

Биомеханичка Анализа покрета може да се користи за Голф, Гимнастику, Пливање, Борилачке вештине, Тренинг снаге, Спортске игре са лоптом, Атлетику, Скијање.

За анализу видео записа, користимо моћне софтверске графичке алате и професионалне алгоритме за обраду видео записа.

Поред тога, тзв. видео прекривач, омогућава аутоматско праћење телесних тачака или објеката, као и стробоскоп функција које су скупа веома ефикасно средство за визуелизацију покрета и уочавање разлике у покретима.

Голф свинг анализа

analiza-kretanja golf-300x107За голф, наш софтвер обезбеђује унапред дефинисане анализе образаца за једну или две камере.

Потребно је само изабрати тип ударца, а софтвер аутоматски припрема анализу и поређење тзв. системом голф љуљашке.

Бициклизам

analiza-kretanja biciklizam-300x107Помажемо вам да сазнате најбољи седећи положај на свом бициклу.

Све осе тела и углови могу се лако измерити и прикупљене податке спремити вам кроз извештај. Аутоматско праћење функција криве покрета леве и десне стране пружа могућност корекције технике и у случају повреда.

Скијање

analiza-kretanja skijanje2-300x107Захваљујући високој мобилности нашег система, лако можемо да вршимо анализе кретања чак и на отвореном и при ниским температурама, а не зависимо ни од стационарне струје.

Скијање је добар пример. Можемо да користимо систем за обуку са професионалним спортистима директно на стази. Центар гравитације тела пројектујемо из неколико перспектива, као и тркачке линије различитих скијаша, затим различите углове које склапају њихови делови тела које затим могу бити анализирани.

За биатлон или крос-кантри скијање, систем омогућава брзу и прецизну анализу и документацију о клизачкој техници и правилно заузетим положајима, ставовима при стрмим успонима.

Настава /визуелна повратна информација

analiza-kretanja skijanje2-300x107Употреба ситема за потребе обуке је још једно могуће поље примене – не само за скијање.

Анализа покрета помаже да се покрет визуализује и јасно створе представе одступања од идеалних тркачких линија итд. Визуелна повратна информација је веома важан елемент за ученика, на тај начин боље схвата потребне покрете.