Menu

Постурометрија

Постурометрија је од суштинске важности за разумевање и анализу држања тела сваког појединца.

Шта је Постурa?

Положај нашег тела у простору, али и став kojи тело заузима у односу на животну средину и на површине по којој се креће или стоји, и као просторни однос између различитих скелетних сегмената.

Постурална процена је изузетно важна у области превенције и отклањања лоших држања тела. Асиметрично држање може се довести у везу са широким спектром симптома различите тежине, од болова у леђима, главобоља, затим боловима у зглобовима и мишићима.

Ако нам је намера да се отклоне асиметрије, али и да се спречи механика мишићне напетости, која утиче на само држање тела, ова анализа нам је од велике помоћи .

posturometrija 002

Мерење је пожељно за све, за децу, одрасле, спортисте!

Ми у нашем центру за спортско усмеравање имамо могућност да комбинујемо резултате различитих анализа ПОСТУРОМЕТРИЈЕ, 2Д и 3Д анализе тела, чиме добијамо могућност да са великом поузданошћу говоримо о постуралном статусу односно, ДРЖАЊУ ТЕЛА, сваког члана.

Када говоримо о деци, на основу добијених резултата вршених анализа дајемо савете и упућујемо на програм вежбања којим се правилно утиче на раст и развој тела детета, и ефикасно отклања нарушено држање тела.

Одрасли односно рекреативци бивају саветовани и усмерени, на који начин и којим вежбама могу елиминисати настале телесне тегобе.

На основу прецизних 2Д и 3Д анализа и добијених резултата, саветујемо спортисте на који начин да унапреде своје телесно стање, а са циљем остваривања спортског резултата.

Држање може бити добро или лоше. Добро држање тела је прилагођено животном простору. А такво тело је еластично, покретно у свим зглобовима и једро!

Остале анализе држања тела су :